Tänään se tapahtui, kaivoin kitaran pölyistä ja suuntasin kohti musiikkiliikettä, uutta kieltä katkenneiden tilalle ja viritys -apuohjelma koneelle. Mikrofoni, joka on koneessa kiinni on aika heikko, mutta sen ja AP Guitar Tune 1.02 kera sain säädettyä jonkunmoisen vireen kitaraan.

En ole koskaan harjoitellut soittamista, kitara on pölyttynyt kaupasta siitä asti kun vanhemmat sen ostivat. Silloin oli tärkeätä pallo ja kenkä, nyt, vasta 18-vuotiaana olen alkanut kiinnostua kuuntelemisen lisäksi myös musiikin tekemisestä tai esittämisestä.

Eli tämä rakas kitara on Yamaha c-40, kuvaa voin joskus laittaa, jos muistan. Tällä vedellään niin kauan, että opitaan, olen päättänyt sen.

Mutta mistä aloittaa?
Aluksi piti tietysti miettiä kielen kiinnittämistä, siihen sai menemään jokusen hetken, samoin kuin ensimmäiseen omaan viritykseen. Opettelisiko itse vai pyytäisikö kenties apua joltakulta tai lähtisikö maksulliseen opetukseen asti?

Noh, onneksi on muusikoiden.net, sieltä löytyi apua, opiskele soinnut ja tabut, eli tabsit, sitten opettele perusjutut, kuten CCR kappaleita tai esimerkiksi Uriah Heeppiä. Hepit ei kiinnosta, eipä pahemmin CCR:kään, anteeksi nyt vain kaikki fanit ja sellaista teeskentelevät.

Aloitin tästä, helppoa ajattelin, ylin, 3. alin, 2.alin, alin, 2.alin, 3.alin.. Aijaa, mikä 7, niin joo ne tabsit, noh pakko kai opetella..

Miksi noin hidas kappale on sormille noin nopea, johtunee omasta hitaudesta.

Ps. Ainiin, lupasin juhannuksena nolata kitaralla itseni jos ei muuten onnistu, eli mutuamia viikkoja aikaa harjoitella virheellisesti joku kappale..

Pps. Niin, ja kitaran viritinosa ei pysy lavassa kiinni, laitoin liian pitkän ruuvin, pysyy jotenkin, vaikuttaakohan soundiin.. noh tuskin minä sitä huomaan..